Labour en Tories nek-aan-nek

Volgens peilingen is Labour voor het eerst sinds februari 2012 haar voorsprong op de Tories kwijt. De partijen zijn nu verwikkeld in een nek-aan-nek race die waarschijnlijk nog wel tot aan de verkiezingen volgend voorjaar zal voortduren. Opmerkelijk is de opmars van de Greens.

Beide partijen houden elkaar nu in evenwicht op 31 procent. Labour levert daarbij wel twee procent in in vergelijking met vorige maand. De Tories hebben hier echter niet van kunnen profiteren. De partij die er wel van lijkt te profiteren is de Groene Partij, de Greens. Deze staat nu op zeven procent, twee procent meer dan vorige maand. UKIP en Lib Dem blijven steken op respectievelijk zestien en negen procent.

 In Schotland doet de Scottish National Party het nog steeds goed, maar wel wordt duidelijk dat de traditionele partijen het steeds moeilijker krijgen en stemmen verliezen aan de kleinere. Zo zegt slechts drie van de vier mensen die in 2010 op Labour stemden dit in mei volgend jaar weer te zullen doen. Labour-stemmers stappen vooral over naar UKIP, de SNP en de Greens.

Ed Milliband en de zijnen zullen dus nog flink wat werk moeten verzetten voor het mei is. Maar ook David Cameron zal zijn best moeten doen om aan de macht te blijven. Ondertussen varen de kleine partijen er wel bij. Wordt vervolgd.

Zie ook: http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/traditional-model-of-politics-cracking-apart-as-hung-parliament-looms-again-9913592.html#

Lees ook:Groen is hot in Britse politiek
Lees ook:Opmars anti-EU partij UKIP
Lees ook:Labour niet blij met Tony Blair
Lees ook:Positie Ed Milliband steeds meer onder druk
Lees ook:Pijnlijk foutje David Cameron

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>