Groen is hot in Britse politiek

Waar in Nederland ‘groene’ partijen als Groen Links en de PvdD voor elke stem moeten vechten, beleeft de Britse Green Party hoogtijdagen. En dat komt de partij zeker niet slecht uit met het oog op de landelijke verkiezingen in mei van dit jaar.

De Green Party doet het niet alleen goed in de peilingen, maar ook het ledenaantal van de partij groeit snel. Maar liefst dertienduizend nieuwe leden mocht de partij afgelopen tijd registreren. Als de partij op deze manier blijft groeien dan is de verwachting dat ze in mei zelfs groter is dan Labour.

In totaal heeft de partij nu meer dan 46,000 leden, en dan zijn de leden van de onafhankelijke groene partijen in Schotland en Noord-Ierland nog niet eens meegeteld. Ter vergelijking, de Lib Dems hebben momenteel ruim 44,000 leden en Ukip ruim 41,000. Als de Green Party op deze manier blijft groeien zullen ze in maart meer leden dan de Tories hebben (134,000 leden) en in mei meer dan Labour (190,000).

In Schotland heeft de Green Party zijn ledenaantal ook al zien verviervoudigen. Naar verwachting zullen in Engeland en Wales de komende tijd een zelfde politieke aardverschuiving meemaken. Dat zou niet alleen een unicum zijn, maar ook zeer verontrustend voor de gevestigde partijen.

Zie ook: http://www.theguardian.com/politics/2015/jan/21/green-surge-party-that-will-decide-election

Lees ook:Labour en Tories nek-aan-nek
Lees ook:Het Schotse Gretna Green al trouwlocatie sinds 1753
Lees ook:Schots onafhankelijkheidsreferendum
Lees ook:Pijnlijk foutje David Cameron
Lees ook:Opmars anti-EU partij UKIP

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>