Labour niet blij met Tony Blair

Men is bij Labour momenteel niet echt blij met Tony Blair. De oud-premier van Groot-Brittannië heeft namelijk laten weten dat hij denkt dat Labour de verkiezingen van 2015 zal gaan verliezen.

Blair heeft tijdens een gesprek met politieke medestanders, dat al in juli plaatsvond, gezegd dat hij weinig vertrouwen heeft in de huidige leider van Labour, Ed Miliband. De voormalig premier stelt dat Miliband er niet in is geslaagd ’om een verhaal neer te zetten dat gaat over de toekomst van ons land’. Een bron zegt tegen de krant Daily Telegraph dat Blair van mening is dat Miliband niet is staat is om Cameron te verslaan.

Een woordvoerder van Blair ging gelijk in de verdediging en zei dat de oud-premier de kansen van Ed Miliband altijd hoog heeft ingeschat: ‘Hij hoopt op een overwinning voor Labour en is van mening dat de partij deze overwinning absoluut zal binnenhalen onder het leiderschap van Ed.’

Ondertussen neemt de druk op Miliband verder toe en krijgt hij steeds vaker kritiek te verwerken van zijn eigen achterban. Daarbij gaat het met name om het feit dat Miliband er maar niet in lijkt te slagen de traditionele Labour-stemmer aan zich te binden. De partij zal de komende maanden dus alle zeilen bij moeten zetten, wil ze volgend jaar enige kans maken om de regering van David Cameron aan de kant te zetten.

Zie ook: http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/tony-blair-ed-miliband-will-lose-next-election-9817505.html#

 

Lees ook:Ed Miliband wil tieners stemrecht geven
Lees ook:Positie Ed Milliband steeds meer onder druk
Lees ook:Pijnlijk foutje David Cameron
Lees ook:Labour en Tories nek-aan-nek
Lees ook:Ook Cherie Blair heeft Mexicaanse griep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>