Pijnlijk foutje David Cameron

De Britse premier David Cameron heeft het maar moeilijk de laatste tijd. Eerst het referendum in Schotland dat hem in het nauw bracht, toen klapte hij uit de school over koningin Elizabeth en nu zegt hij weer dat zijn partij een hekel heeft aan arme mensen.

Je zou bijna medelijden krijgen met de Britse premier want hij maakt het zichzelf de laatste tijd niet makkelijk. Misschien begint de druk van het premierschap hem wel te veel te worden. Eerst het Schotse referendum, de strijd tegen terrorisme, en laten we ook de kritiek van de eigen bevolking niet vergeten. Want tevreden over de regering is men in Engeland momenteel allerminst.

Eerder deze week, tijdens een partijcongres van de Conservatieven, zei Cameron abusievelijk dat zijn partij ‘resents the poor’, oftewel een hekel heeft aan arme mensen. Wat hij eigenlijk wilde zeggen was dat zijn partij ‘represents the poor children’. Een Freudiaanse verspreking dus, kan gebeuren zou je zeggen. Maar het komt allemaal wel op een heel ongelukkig moment. De Conservatieve Partij heeft het namelijk toch al zwaar want de afgelopen weken hebben diverse partijprominenten de Tories ingeruild voor anti-Europa partij Ukip.

Zie ook: http://www.telegraph.co.uk/news/politics/david-cameron/11133801/David-Camerons-FreudianSlip-Tories-resent-the-poor.html

Lees ook:Labour niet blij met Tony Blair
Lees ook:Uitzetting uit Engeland maakt van PVV grootste partij
Lees ook:Nieuwe onthullingen Edward Snowden in Guardian
Lees ook:Zesjarig zoontje van Conservatievenleider David Cameron overleden
Lees ook:Vice-premier Clegg roept op tot boycot WK Rusland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>