Categorie: "Engels Koningshuis"

Koninklijke premiere The Lovely Bones in Londen

Charles,_Prince_of_WalesLONDEN – In Londen was afgelopen dinsdag de wereldpremière van de film ‘The Lovely Bones’ en onder de bezoekers waren ook Prins Charles en Camilla aanwezig. Ieder jaar kiezen Prins Charles & Camilla 1 film uit waarvan ze naar de première gaan en dit keer was dat dus deze film geworden. Ik ontving het nieuws van Marieke Ariens die ook bij de première aanwezig was en beelden heeft gemaakt van deze bijzondere gebeurtenis. Kijk hier voor het filmpje van de première.

Met dank aan Mariek Ariens voor de beelden en het artikel.

Prins krijgt short cadeau

Prince_Philip_NASA_croppedPrins Philip heeft tijdens zijn bezoek aan Bermuda een short cadeau gekregen.

De Britse koningin Elizabeth en Prins Philip zijn bezig aan een driedaags bezoek aan Bermuda ter ere van het 400-jarig bestaan van de soevereiniteit meldt de bbc.  Tijdens een van de openbare verplichtingen kreeg Prins Philip de broek met bijpassende sokken en stropdas uitgereikt.

Britse Koningin roept op financiële sector tot de orde in jaarlijkse troonrede

london-cityIn haar jaarlijkse toespraak voor het Huis van Afgevaardigden heeft Koningin Elisabeth de financiële sector tot de orde geroepen en hiervoor zijn twee wetten gemaakt. De eerste wet, (‘Financial Services Bill’), voorziet in een adviesraad voor financiële stabiliteit en moet de Financial Services Authority (FSA) meer macht geven om banken te corrigeren. De tweede wet is de (‘Fiscal Responsibility Bill’), en deze laat het toe om het financieringstekort van de overheid binnen vier jaar met de helft terug te dringen. Nu de economie hestellende is kan de overheid het tekort terugbrengen tot de helft van het huidige tekort, aldus de Koningin in haar toespraak.

Prins Harry viert 25e verjaardag

Prins Harry van Wales is vandaag vijfentwintig jaar geworden. De jongste zoon van Prins Charles en Lady Diana kan nu aanspraak maken op de erfenis van zijn overleden moeder en zit er meteen warmpjes bij in deze crisistijd. Hij kan echter pas over vijf jaar vrij over het geld beschikken.

Foto: flickr.com

Lord Frederick Windsor trouwt met peep show actrice

LORD FREDERICK WINDSOR, de 31ste in de lijn van troonopvolgers, is in het huwelijk getreden met Sophie Winkleman. Winkleman speelde de rol van Big Suze in de ‘Peep Show’ op de Britse televisie schrijft de bbc.

Lord Frederick Windsor is de zoon van Prins Michael van Kent en onder de 400 gasten waren diverse hoge gasten zoals; Prinses Eugenie, Lady Annabel Goldsmith, Jane Asher en zanger Bryan Adams.  Het paar trouwde in de kapel waar in 1543 Henry VIII het ja-woord gaf aan Catherine Parr.

Engelse Koninklijke familie wil kopietje van film Brüno

De Engelse Koninklijke familie wil de nieuwste film van Sacha Baron Cohen, Brüno, in een privevoorstelling bekijken aldus de morgen. Hiertoe heeft de Koninklijke familie een e-mail gestuurd naar de Universal Studio’s om een kopietje van de film te krijgen. Volgens goed ingelichte bronnen is de film zeer goed gevallen bij de Engelse Koninklijke familie en laten ze de film ook aan hun gasten zien.

Kostbaar zilverwerk gestolen bij Koningin Elizabeth’s tuinfeestje

Tijdens een besloten tuinfeest op Buckingham Palace moesten de gasten onverwacht schuilen voor de hevige regenval. Koningin Elizabeth bood haar gasten onderdak, maar na afloop bleek dat er diverse onvervangbare delen van het zilveren bestek waren verdwenen. Volgens het personeel is Elizabeth behoorlijk ontdaan door de verdwijning van de kostbare stukken. Niet zozeer vanwege het financiële verlies, maar meer door het geschonden vertrouwen. Aldus een personeelslid.

Bron: Dailymail

Britse Koningin in geldnood

De familie Windsor heeft moeite gehad om de begroting rond te krijgen. Om dit te kunnen doen moest zelfs een bedrag van 7 miljoen uit een reservepot halen. De belastingbetalers klagen al langere tijd over de kosten van het Koningshuis. Hoewel de pr-afdeling van het koningshuis juist zegt dat het bedrag dat per hoofd van de Britse bevolking slechts 69 pence is wat men jaarlijks kwijt is.