Ruim 200 mensen gered uit overstroming met helikopter

CUMBRIA – Meer dan 200 mensen zijn met behulp van een RAF helikopter gered toen hun huizen door hevige overstromingen plotseling onder water waren komen te staan. Volgens de bbc is door het hevige noodweer in het Schotse Cumbria het water op sommige plaatsen met 2,5 meter gestegen. Door deze stijging zijn een groot aantal wegen onder water komen te staan wat de hulpverlening moeilijk maakt. Ook in Midden en noord Wales is er veel overlast door het water en hier zijn door stroomuitval nog eens duizenden huizen verstoken van elektriciteit.

Extreme regenval

Volgens weerkundigen wordt de overlast veroorzaakt door extreme regenval. In Seatwhaite is niet minder dan 314 milimeter neerslag gemeten!  De RAF heeft vijf helikopters ingezet om in Cumbria de mensen uit hun benarde posities te redden en volgens RAF Squadron Leader Webster verloopt de reddingsoperatie voorspoedig en zijn er geen ernstige ongelukken gebeurd. Ook is er nog geen melding geweest van dodelijke slachtoffers.

Cockermouth en Keswick

De situatie is het ernstigst in en om de plaats Cockermouth. Hier zijn naar schatting 1.145 huizen zonder elektriciteit komen te zitten en ongeveer 500 huizen zijn onder water komen te staan. De stroomuitval begon afgelopen donderdagnacht en het is nog niet bekend wanneer dit weer hersteld is. Naast Cockermouth is het ook in Keswick raak. Hier zijn 349 huizen zonder elektriciteit komen te zitten en zijn er een onbekend aantal huizen onder water komen te staan.

Lees ook:Ruim 127000 huizen in gevarenzone voor overstromingen
Lees ook:Overstromingen in Noord-Ierland na zware regenval
Lees ook:UK voor derde dag in ban van storm
Lees ook:40 mensen gered van zandbank
Lees ook:Hevige sneeuwval legt Brits verkeer lam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>