UK voor derde dag in ban van storm

Voor de derde achtereenvolgende dag worden de Britse eilanden geteisterd door een hevige storm. Vele duizenden huishoudens zitten al dagenlang zonder stroom en er lijkt nog geen einde te komen aan het slechte weer.

Vooral het noorden van Schotland heeft het zwaar te verduren momenteel. Windstoten van meer dan 180 kilometer per uur hebben er voor gezorgd dat vele duizenden huishoudens al dagenlang zonder stroom zitten. Omdat de verwachtingen voor de komende dagen niet veel beter zijn, zal dat waarschijnlijk nog wel even zo blijven.

 Op de weg en het spoor zijn al vele ongelukken gebeurd, enkele zelfs met dodelijke afloop. De Met Office (het Britse KNMI) heeft voor zowel Schotland, noord en midden Engeland en Noord-Ierland opnieuw code geel afgegeven. Behalve de storm die over het land trekt valt er op deze plaatsen ook nog eens veel sneeuw en ijzel.

Zie ook: http://www.metoffice.gov.uk/news/releases/archive/2015/storms_and_cold

Lees ook:Ook UK getroffen door storm
Lees ook:Sneeuw en storm voor grote delen UK
Lees ook:Transatlantische glasvezelaansluiting voor Noord-Ierland
Lees ook:Ruim 200 mensen gered uit overstroming met helikopter
Lees ook:Aanhoudende kou bedreigt drinkwatervoorziening in Wales

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>