Overstromingen in Noord-Ierland na zware regenval

Automobilisten in Noord-Ierland zijn gewaarschuwd goed op te passen nadat door zware regenval veel wegen zijn overstroomd. Een weerswaarschuwing die gisteren werd afgegeven is inmiddels ingetrokken.

Voor een groot deel van Noord-Ierland werd gisteren door het Met Office (het Britse KNMI) een weerswaarschuwing afgegeven in verband met zware regenval. Deze gold met name voor de regio’s Antrim, Armagh, Down en Londonderry. Veel wegen werden afgesloten nadat ze onbegaanbaar waren geworden. In sommige gebieden is in 24 uur meer dan 80 mm regen gevallen. De autoriteiten hebben zandzakken uitgedeeld aan de bevolking om hun huizen te kunnen beschermen tegen het wassende water.

 Hoewel de weerswaarschuwing inmiddels is ingetrokken, worden ook voor vrijdag nog zware buien verwacht. Veel wegen staan nog steeds onder water en naar verwachting zullen de buien pas in het weekend afnemen.

Zie ook: http://www.bbc.com/news/uk-northern-ireland-29947977

Lees ook:Ruim 200 mensen gered uit overstroming met helikopter
Lees ook:Transatlantische glasvezelaansluiting voor Noord-Ierland
Lees ook:Noord-Ierland decor voor ‘Wie is de Mol’
Lees ook:Euro is boost voor Ierse tourismebranch
Lees ook:UK voor derde dag in ban van storm

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>