Hevige sneeuwval legt Brits verkeer lam

LONDEN – De hevige sneeuwval heeft in heel Groot-Brittannie het verkeer lamgelegd. Vliegvelden zijn gesloten en op de snelwegen is er geen doorkomen aan.

Volgens de bbc is er de afgelopen uren zoveel sneeuw gevallen dat de sneeuwschuivers het niet kunnen bolwerken en de mensen wordt dan ook aangeraden om thuis te blijven als er geen noodzaak is om de deur uit te gaan.

Duizenden scholen gesloten

Duizenden scholen hebben de deuren moeten sluiten omdat de leerlingen vanwege het slechte weer niet in staat zijn om de school te bereiken. Het is in lange tijd niet voorgekomen dat zoveel scholen gesloten waren vanwege slechte weersomstandigheden.

Vluchten gecancelled

Easyjet heeft ten minste 70 vluchten gecancelled vanaf de vliegvelden Gatwick, Bristol, Belfast, Newcastle, Liverpool en Luton. De verwachting is dat sommige vliegvelden weer snel geopend zullen worden, maar dan nog moeten de reizigers rekening houden met lange vertragingen.

Inzet van militairen

De politie heeft assistentie gekregen van militairen die met landrovers en ander zwaar materieel hulp verlenen aan gestrande automobilisten. Met name in Hampshire is de toestand voor het verkeer dramatisch slecht. Hier zijn duizenden automobilisten in de sneeuw vast komen te zitten.  In Yorkshire en Cumbria zijn verschillende snelwegen afgesloten omdat het simpelweg niet mogelijk is om over te rijden.

Lees ook:Duizenden automobilisten brengen nacht door in auto vanwege gladheid
Lees ook:Sneeuw en storm voor grote delen UK
Lees ook:Sneeuw legt vliegveld Manchester lam
Lees ook:Ruim 10.000 Britten in de steek gelaten door reisbureau’s
Lees ook:UK voor derde dag in ban van storm

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hevige sneeuwval legt Brits verkeer lam

  1. Me

    Good points, I think I will definitely subscribe! I’ll go and read some more! What do you see the future of this being?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>