Sneeuw en storm voor grote delen UK

Het Verenigd Koninkrijk is in afwachting van sneeuwbuien en een storm die de komende uren over het land zal trekken. Naar verwachting zullen vooral het zuiden en midden van Schotland het zwaar te verduren krijgen. De rest van het land moet rekening houden met regen, sneeuw en ijzel.

Volgens een waarschuwing van het Met Office zal met name de sneeuw zorgen voor grote overlast, waardoor een groot deel van Schotland stil kan komen te liggen. Er worden windstoten verwacht van meer dan 120 kilometer per uur. In Schotland hebben 44 scholen inmiddels de deuren gesloten en zijn wegen afgesloten waardoor ook geen openbaar vervoer mogelijk is. In het noordwesten van Noord-Ierland zijn busdiensten gestaakt door het slechte weer. Grote delen van Engeland zullen met ijzel te maken krijgen.

 Automobilisten zijn gewaarschuwd voor de verradelijke weersomstandigheden de komende 24 uur. Naar verwachting zal er op sommige plekken vijf tot tien centimeter sneeuw vallen.

Zie ook: http://www.bbc.com/news/uk-30804065

 

 

Lees ook:Koudste nacht voor Schotland
Lees ook:UK voor derde dag in ban van storm
Lees ook:Winterweer blijft Schotland teisteren
Lees ook:Euro is boost voor Ierse tourismebranch
Lees ook:Hevige sneeuwval legt Brits verkeer lam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>