Britse geschiedenis in 20 dagjes uit

Als je deze zomer toch in de UK op vakantie bent én als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van het land, breng dan eens een bezoekje aan de plaatsen die van grote impact zijn geweest op achthonderd jaar Engelse geschiedenis.

De Britse krant The Guardian heeft ze allemaal voor je op een rijtje gezet, mét uitgebreide uitleg en praktische informatie. Van de Magna Carta in Lincoln, de Battle of Bosworth in Leicestershire en de Industriële Revolutie in Dudley, West Midlands, tot de mijnwerkersstaking in Durham. Aan de hand van deze gids kun je de geschiedenis van het land zelf gaan bekijken.

 Als je alle plaatsen wilt bezoeken dan ben je waarschijnlijk de hele vakantie zoet, want de lijst brengt je naar alle kanten van het land. De echte Anglofiel zal echter van het begin tot het einde genieten van zoveel geschiedenis en cultuur.

Zie ook: http://www.theguardian.com/travel/2015/feb/14/800-years-english-history-20-day-trips

Lees ook:Ontdek de East Midlands
Lees ook:Dingen die je moet doen tijdens vakantie in de UK
Lees ook:Vakantietip – Beamish openluchtmuseum
Lees ook:Durham Castle
Lees ook:Stedentrip – Manchester

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>