Stedentrip – Manchester

Een van de verrassendste Britse steden om te bezoeken is naar mijn mening Manchester. Helaas wordt vaak de voorkeur gegeven aan Londen, maar Manchester is wat mij betreft zeker zo leuk om eens te bezoeken.

De stad herbergt de beste voetbalploeg van de Premier League, Manchester United, en is al sinds de tachtigerjaren een bolwerk van de Britse popmuziek. Bekende bands als 10CC, Oasis, The Hollies en Simpley Red kwamen uit Manchester. Ook de Bee Gees hadden in Manchester hun thuisbasis tijdens hun beginjaren.

Naast de muzikale historie is Manchester ook een verzamelplaats van schitterende musea, exclusieve winkelstraten en goede restaurants. Het nachtleven van Manchester bruist als nooit tevoren en je kunt er prima stappen in de vele pubs en trendy clubs.

Kortom als je eens naar Groot-Brittannië wilt gaan en je wilt eens een andere stad als Londen bezoeken denk dan eens aan Manchester.

Bezienswaardigheden

Rondleiding Manchester United stadion

 

Links

Manchester

Reisinformatie

Lees ook:Manchester United voor 18e keer landskampioen
Lees ook:Inbraak bij Manchester-speler Federico Macheda
Lees ook:Manchester United stuurt Neville geblesserd naar huis
Lees ook:Ajax moet record afstaan aan Manchester United
Lees ook:Bomaanslagen Jakarta raken bijna Manchester United selectie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>