Vakantietip – Beamish openluchtmuseum

BEAMISH – Het openluchtmuseum in Beamish, County Durham, is een schitterend museum waarin de industriële revolutie wordt uitgebeeld die in het gebied grote welvaart heeft gebracht. Er zijn onder andere een aantal smalspoortreintjes, kolenmijnen en een treinstation te zien in de staat zoals het rond 1913 moet zijn geweest. Ook worden er regelmatig alledaagse straattaferelen nagespeeld en dit is zeker de moeite waard om eens te bekijken.

Verder zijn er nog een boerderij, een molen en trolleybussen te zien die uit de Gregoriaans periode stammen. Alles bij elkaar een prachtige bestemming voor een dagje uit met het hele gezin in County Durham.Links

Museum website

Algemene informatie over het museum

Foto’s van het museum

Reisinformatie

Lees ook:Museumtip – Buckinghamshire County Museum
Lees ook:North East England uitgeroepen tot favoriete regio
Lees ook:Durham Castle
Lees ook:Varen in het Lake District
Lees ook:Blakesley Hall in Yardley

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>