De Highland Games zijn begonnen

De zomermaanden zijn aangebroken en dus is het in Schotland weer tijd voor tijd voor de Highland Games. Stoere mannen in rokken die sjouwen met palen, muziek maken en met grote stenen gooien. Dat is waar het in eerste instantie om draait bij de Highland Games.

Maar laten we vooral niet vergeten dat de Highland Games een zeer oude Schotse traditie is. De allereerste Games werden gehouden in de 11e eeuw. De Highland Games zoals ze tegenwoordig worden gehouden, komen voort uit de traditionele clan-spelen tussen verschillende Schotse clans.

Onderdelen die aan bod komen zijn onder andere paalwerpen, steenwerpen, Schot hamerwerpen, gewichtwerpen, touwtrekken en schoofwerpen. Daarnaast wordt er muziek gemaakt, waarbij de doedelzak uiteraard een belangrijke rol speelt, en gedanst, de zogenaamde ‘highland dances’.

Hoewel een groot deel van de activiteiten overal gelijk zijn, zijn er ook steden en dorpen die hun eigen unieke activiteiten organiseren. Dat de Highland Games populair zijn blijkt wel uit de grote bezoekers aantallen. Veel toeschouwers komen uiteraard uit Schotland zelf, maar steeds vaker ook zijn ze afkomstig uit de Verenigde Staten, Australië en Europa. Ook het Britse koningshuis is fan van de Games en brengt regelmatig een bezoek aan het evenement.

De Highland Games zijn voor de Schotten zelf vooral een sociaal en cultureel gebeuren. Velen zien het als een onderdeel van hun culturele erfgoed en iets dat ze door willen geven aan hun kinderen.

http://www.bbc.com/news/uk-scotland-28066270

Lees ook:Commonwealth Games 2014 in Glasgow
Lees ook:Common Wealth Games van start gegaan
Lees ook:Schotse kasteeleigenaren krijgen subsidie voor toerisme
Lees ook:Homohuwelijk nu ook in Schotland toegestaan
Lees ook:Winterweer blijft Schotland teisteren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>