Commonwealth Games 2014 in Glasgow

Van 23 juli tot 3 augustus worden de Commonwealth Games (Gemenebestspelen) gehouden. Het sportevenement wordt om de vier jaar in een andere stad gehouden en dit jaar is het Schotse Glasgow de eer te beurt gevallen om de spelen te organiseren.

Deelnemende landen aan de Commonwealth Games zijn de lidstaten van het Gemenebest van Naties (Commonwealth of Nations), een vrijwillige verbintenis tussen 53 onafhankelijke soevereine staten, met de Britse koningin Elizabeth als symbolisch staatshoofd. In totaal zijn er 21 verschillende sporten die aan bod komen tijdens de Spelen, waaronder basketbal, voetbal, wielrennen, schermen, golf, atletiek, rugby en squash. Aan de Commonwealth Games doen tussen de 4500 en 5000 sporters mee uit onder andere Schotland, Engeland, Zuid-Afrika, Australiƫ, Canada, Nieuw-Zeeland, India en Jamaica. Het is daarmee na de Olympische Zomerspelen het grootste sportevenement ter wereld.

De BBC zal uitgebreid verslag doen van de Games, dus ook in dit niet-Olympische jaar kun je als sportfanaat je hart ophalen. Met radio- en televisieuitzendingen, maar ook via maar liefst zeventien livestreams, kun je de wedstrijden bijna altijd en overal volgen.

Zie: http://www.bbc.com/sport/0/commonwealth-games/27485146

 

 

Lees ook:Common Wealth Games van start gegaan
Lees ook:Olympische velodrome wordt snelste in de geschiedenis
Lees ook:De Highland Games zijn begonnen
Lees ook:BAA wordt mogelijk hoofdsponsor olympische spelen 2012
Lees ook:Verzet tegen bordelen op Spelen Engeland in 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>