Winterweer blijft Schotland teisteren

In Schotland blijft men ook de komende tijd nog last houden van het winterse weer. Zowel op de weg als het spoor is er veel overlast. Reizen wordt dan ook zo veel mogelijk afgeraden.

Het Met Office laat weten dat er ook de komende dagen weer veel sneeuw zal vallen, op sommige plaatsen meer dan vijftien centimeter. De politie waarschuwt automobilisten om alleen goed voorbereid de weg op te gaan. Er wordt onderweg extra gepatrouilleerd om er voor te zorgen dat mensen niet in de problemen geraken.

Vooral het midden en westen van Schotland heeft te maken met zware sneeuwbuien. In andere delen van het land vriest het flink en ijzelt het. Hier wordt gedurende de hele dag gestrooid om de wegen enigszins begaanbaar te houden. De Schotse minister voor Transport heeft laten weten dat het winterse weer vierentwintig uur per dag in de gaten wordt gehouden zodat er passend advies kan worden gegeven aan de bevolking.

Naar verwachting zullen de winterse omstandigheden ook de komende dagen nog voortduren.

Zie ook: https://trafficscotland.org/weather/

Lees ook:Koudste nacht voor Schotland
Lees ook:Sneeuw en storm voor grote delen UK
Lees ook:Schotland, favoriete bestemming voor natuurliefhebbers
Lees ook:House of Aigas in Schotland
Lees ook:Homohuwelijk nu ook in Schotland toegestaan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>