Homohuwelijk nu ook in Schotland toegestaan

Vanaf vandaag is het voor homostellen in Schotland ook mogelijk om voor de wet te trouwen. De nieuwe wet is kort na middernacht ingegaan en de eerste huwelijken zullen plaatsvinden tijdens Hogmanay, het Schotse nieuwjaarsfeest.

De eerste Schot is echter al getrouwd, maar niet in Schotland zelf. Douglas Pretsell, uit Edinburgh, is in Sydney getrouwd met de Australiër Peter Gloster, op het Britse consulaat in die stad. Hoewel het voor Schotse homostellen tot nu toe niet mogelijk was om voor de wet te trouwen, konden ze wel een geregistreerd partnerschap aangaan. Veel stellen die dat hebben gedaan zullen nu alsnog in het huwelijksbootje stappen.

 Een woordvoerder van het Schotse ‘Equality Network’ heeft laten weten dat het homohuwelijk een grote stap is op het gebied van gelijke rechten voor homo’s, lesbiënnes en transgenders in het land. De Schotse regering heeft in een verklaring gezegd dat goedkeuring van het homohuwelijk een juiste stap was, ook al zijn de twee belangrijkste kerken in Schotland, de Catholic Church en de Church of Scotland, tegen. In Engeland en Wales was het homohuwelijk al toegestaan.

Zie ook: http://www.equality-network.org/

Lees ook:Schotse kasteeleigenaren krijgen subsidie voor toerisme
Lees ook:Bezitters concertkaarten Michael Jackson opgelet!
Lees ook:Church of England benoemt eerste vrouwelijke bisschop
Lees ook:Nieuwe premier voor Schotland
Lees ook:Het Schotse Gretna Green al trouwlocatie sinds 1753

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>