Common Wealth Games van start gegaan

Afgelopen woensdag zijn in het Schotse Glasgow de Common Wealth Games van start gegaan. Het sportevenement werd geopend door Koningin Elizabeth, het officiële hoofd van het Gemenebest. Er nemen 71 landen uit het Gemenebest deel aan de Spelen.

Celtic Park, thuishaven van voetbalclub Celtic, was het stadion waar de openingsceremonie plaatsvond. Grote namen uit wereld van muziek, theater en film, gaven acte de présence, waaronder Rod Stewart, Susan Boyle, Ewan MacGregor, John Barrowman, Amy MacDonald, zangeres Lulu, violiste Nicola Benedetti en niet te vergeten 41 Schotse terriërs. De openingsceremonie van de 20e Common Wealth Games deed wat spektakel betreft niet onder voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen twee jaar geleden in Londen.

Engeland leidt momenteel het medailleklassement met 17 medailles, gevolgd door Australië (15) en Schotland (10). Het evenement is dagelijks te volgens op zowel BBC televisie, radio en via live-streams.

Zie ook: http://www.bbc.com/sport/commonwealth-games/2014

Zie ook: http://www.glasgow2014.com/

Lees ook:Commonwealth Games 2014 in Glasgow
Lees ook:Celtic wil verder met Vennegoor of Hesselink
Lees ook:De Highland Games zijn begonnen
Lees ook:Royals bij de Common Wealth Games
Lees ook:BAA wordt mogelijk hoofdsponsor olympische spelen 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>