‘Nederlandse’ fietspaden in Manchester

In het Engelse Manchester ligt een plan op tafel voor de aanleg van fietspaden ‘Dutch style’. Het plan moet een van de drukste straten in de stad, Oxford Road, veiliger maken voor fietsverkeer.

Als je het plan ziet zul je er als Nederlander niets bijzonders aan kunnen ontdekken, maar voor Engelse begrippen is het nogal revolutionair. De weg waar het om gaat, Oxford Road, is een van de drukste wegen van Europa met meer dan honderd bussen elk uur. Transport for Greater Manchester (TfGM) hoopt met het plan niet alleen het fietsverkeer te promoten maar er ook voor te zorgen dat bussen minder oponthoud hebben. Daarnaast hoopt men met de uitvoering van het plan de milieuvervuiling in de stad terug te dringen.

De gemeenteraad is er van overtuigd dat de speciale ‘bike lanes’ het openbaar vervoer in Manchester een positieve impuls zullen geven. Daarnaast moet het fietsverkeer in de stad een stuk veiliger worden. Een woordvoerder vanĀ  TfGM heeft laten weten dat de werkzaamheden naar verwachting volgend jaar zullen beginnen.

Zie ook: http://www.tfgm.com/Corporate/media_centre/Pages/News.aspx?articleId=572

Lees ook:Rechter valt in slaap tijdens rechtzaak
Lees ook:Aberdeen meest trieste stad van Schotland
Lees ook:Stedentrip – Manchester
Lees ook:G20 top van start in Londen
Lees ook:YOLO, en andere nieuwe woorden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>