G20 top van start in Londen

LONDEN – Vandaag start de G20 top in Londen met als belangrijkste agendapunt het bestrijden van de crisis. Traditioneel gaat de 1e april gepaard met protesten en daarom zijn er in de Britse hoofdstad scherpe veiligheidsmaatregelen afgekondigd. Alle vrije dagen van agenten zijn ingetrokken voor de komende dagen en in totaal zes politiekorpsen zullen een 7,5 miljoen kostend veiligheidsplan uitvoeren om de wereldleiders te beschermen tegen eventuele aanslagen en voor het bewaren van de openbare orde tijdens de verwachte demonstraties in het financiele centrum van Londen.

 

De wereldleiders hopen op het overleg een aanpak te vinden voor de ergste financiele crisis sinds de dertiger jaren, maar of dit zal lukken is nog maar de vraag. President Obama is gearriveerd in Londen voor zijn eerste bezoek aan Europa sinds zijn aantreden en hoopt dat zijn aanwezigheid een impuls kan geven aan de onderhandelingen.

Bron: bbc news

Lees ook:Dode bij G20 demonstraties in Londen
Lees ook:Duizenden betogers in Londen tijdens G20 top
Lees ook:Britse koningin ‘not amused’ door gedrag Berlusconi op G20 top
Lees ook:BBC gaat flink snijden in salarissen van sterren
Lees ook:Britse economie op lager peil dan verwacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>