YOLO, en andere nieuwe woorden

 De Oxford Online Dictionary heeft een nieuwe lijst met woorden bekend gemaakt. Vanaf vandaag is de lijst te vinden in de online versie van het woordenboek.

‘Yolo’ (you only live once), ‘adorbs’ (adorable), ‘bingewatch’ (overdreven lang ergens naar kijken,) ‘cray’ (crazy), zijn slechts enkele voorbeelden van nieuwe Engelse woorden. De toevoegingen zijn woorden die vooral erg populair zijn in de Engelse spreektaal van dit moment. De woorden zullen vooralsnog niet worden opgenomen in de papieren versie van de Oxford English Dictionary, die zich meer richt op de traditionale woorden uit de Engelse taal. Het is overigens goed mogelijk dat deze woorden uiteindelijk wel in de papieren versie terecht zullen komen, maar dan moeten ze de komende jaren wel gebruikt blijven worden.

Vooral de media en technologie zijn sectoren die grote invloed hebben op het dagelijkse taalgebruik met woorden als ‘clickbait’ (gebruikt om een pakkend woord op een website te omschrijven) en ‘hate-watch’ (naar een programma kijken alleen maar zodat je het later kunt bekritiseren).

De Oxford English Dictionary is een online catalogus van moderne Engelse woorden. Door het taalgebruik over een bepaalde periode te observeren en in de gaten te houden welke nieuwe woorden er ontstaan kun je een goede indruk krijgen van hoe de Engelse taal zich ontwikkelt, aldus een redacteur van het woordenboek.

Zie ook: http://www.oxforddictionaries.com/

Lees ook:Studie naar de ‘ummers’ en ‘errers’ in de Engelse taal
Lees ook:Beeston Castle
Lees ook:Engels is tweede taal op basisscholen
Lees ook:Artiesten Band Aid bekend
Lees ook:‘Nederlandse’ fietspaden in Manchester

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>