Aberdeen meest trieste stad van Schotland

Het architectuurblad ‘Urban Realm’ heeft de stad Aberdeen uitgeroepen tot meest trieste stad van Schotland. De prijs zal vandaag worden uitgereikt aan het gemeentebestuur.

Zelfs de gemeenteraad van Aberdeen beseft dat ze haar best moet doen om nog wat van de stad te maken. Er wordt dan ook hard gewerkt aan een nieuw stadscentrum om Aberdeen een betere uitgestraling te geven en voor te bereiden op de toekomst. Toch is het niet allemaal slecht nieuws voor de stad want zelfs de hoofdredacteur van ‘Urban Realm’ ziet enkele lichtpuntjes: ‘Aberdeen is een trotse en historische stad met een geschiedenis die bijna duizend jaar teruggaat. Het heeft prachtige gebouwen, waaronder het iconische Marischal College, en ook een schitterende kustlijn met prachtige uitzichten over zee.’

Aberdeen is een universiteitsstad met meer dan tweehonderdduizend inwoners en ligt in het noordoosten van Schotland. Het is de derde stad van het land en van oudsher een belangrijke havenstad. Waar voorheen de vis- en scheepsindustrie een belangrijke bron van inkomsten waren, is het tegenwoordig vooral de olie-industrie die van groot belang is voor de economie van de stad.

Zie ook: http://www.visitscotland.com/destinations-maps/aberdeen-city-shire/

Lees ook:North East England uitgeroepen tot favoriete regio
Lees ook:Zoeken naar vermisten helicoptercrash vandaag hervat
Lees ook:Middeleeuws Penzance in Cornwall
Lees ook:Vakantietip – Autrondreis door Schotland
Lees ook:Zoeken naar overlevenden helicoptercrash gaat door

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>