De populairste jongens- en meisjesnamen in Engeland en Wales

Net als in Nederland kennen ook de Engelsen de jaarlijkse lijstjes met populairste jongens- en meisjesnamen. En net als bij ons is de keuze voor kindernamen vaak beïnvloed door de media en televisie. Ook de opkomst van andere culturen speelt in rol in de populariteitslijstjes.

Paul, Stephen, Rachel of Jennifer zijn uit en meer hippe namen als Bentley and Junior en Angel and Miley, zijn helemaal in aan de andere kant van de Noordzee. Ook de naam Muhammad, Mohammed of Mohammad, scoort goed. Niet zo gek want ook Engeland kent een grote moslimgemeenschap. Maar wat te denken van namen als Tyrion en Theon (Game of Thrones) en Skyler (Breaking Bad). Ja, ook hier is de populaire media van invloed op de naamskeuze van ouders. Er zijn zelfs drie meisjes die de naam Disney hebben gekregen… Koninklijke namen als Harry, George en William, zijn trouwens dalende in populariteit hoewel ze nog wel in de Top 10 staan.

De stijging van het aantal ongebruikelijke namen laat zien dat er momenteel een grote verscheidenheid aan namen is in zowel Engeland als Wales. Belangrijk punt in de keuze van de ouders is dat zij graag willen een naam ervoor zorgt dat hun kinderen opvallen in de massa. Met een naam als Disney moet dat zeker lukken…

Zie ook: http://www.ukbabynames.com/

Lees ook:Royal baby viert eerste verjaardag!
Lees ook:Nieuwe Royal baby in april
Lees ook:Royals bij de Common Wealth Games
Lees ook:Het Schotse Gretna Green al trouwlocatie sinds 1753
Lees ook:Vakantietip – Pubwandeling in Burpham Sussex

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>