Het Schotse Gretna Green al trouwlocatie sinds 1753

Gretna Green werd populair als bestemming voor verliefde stelletjes om zonder dat er toestemming nodig was te kunnen trouwen. Het begon allemaal in 1753 toen de Lord Hardwicke’s Marriage Act van kracht werd in Engeland. Deze wet bepaalde dat beide partijen die in het huwelijk wilden treden minstens 21 jaar oud moesten zijn. Als zij dit niet waren moesten de ouders toestemming geven voor een huwelijk.

Deze wet gold echter niet in Schotland en daar mochten jongens al op hun veertiende jaar trouwen en meisjes op hun twaalfde jaar. Vanaf 1929 werd de leeftijd in Schotland verhoogd naar 16 jaar voor jongens en meisjes en nog steeds was geen toestemming nodig van de ouders. Vanwege deze wet namen vele verliefde stelletjes hun toevlucht tot Schotland en de eerste plaats die men na het passeren van de grens tegenkwam was vaak Gretna Green. De smid van de Old Blacksmith shop verrichtte de huwelijksvoltrekking bij het aambeeld. Tot op de dag van vandaag is Gretna Green een populaire trouwlocatie waar ruim 2000 huwelijke per jaar worden voltrokken.

Bron: Deze tekst komt oorspronkelijk van het Wikipedia artikel Gretna Green. De tekst is gelicenseerd onder de GNU-licentie voor vrije documentatie (GFDL)

Lees ook:De populairste jongens- en meisjesnamen in Engeland en Wales
Lees ook:Groen is hot in Britse politiek
Lees ook:Scholieren van school gestuurd omdat ze ‘te blond’ zijn
Lees ook:Jeugdbende gebruikt gevaarlijke python als wapen
Lees ook:Een derde van Britse tienermeisjes gedwongen tot sex

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>