Stereotypen over de Engelsen (die ook nog eens waar zijn)

Over elk volk zijn er wel clichés bekend. Sommige zijn waar en sommige slaan gewoon nergens op. Zo worden de Duitsers gezien als stijfjes en humorloos, de Fransen en Italianen als versierders, de Amerikanen als luidruchtig en de Engelsen als, nou ja, lees hieronder maar verder.

Natuurlijk zijn er heel wat stereotypen bekend over de Engelsen. Dat ze een ‘stiff upper lip’ hebben bijvoorbeeld, of dat ze de hele dag thee drinken, dat ze veel alcohol drinken (te veel soms), of dat ze heel erg beleefd zijn.

Nu zijn sommige stereotypen natuurlijk gewoonweg niet waar. Dat er overal in het land rode telefoonstellen staan bijvoorbeeld. Of dat alle mannen er uit zien als Hugh Grant of Colin Firth. Of dat alle mannen een bolhoed dragen. Het is allemaal net zo’n onzin als dat buitenlanders denken dat iedereen in Nederland op klompen loopt of aan de wiet is.

Toch zijn er stereotypen over de Engelsen die wél waar zijn. We zetten er een paar voor je op een rijtje: ze houden echt veel van thee en drinken het ook de hele dag door, daarnaast wordt er daadwerkelijk veel alcohol gedronken (‘binge drinking’ is een typisch Engelse term), ook zijn ze écht ontzettend beleefd en staat iedereen zonder te mopperen in een rij te wachten bij de bus of de kassa, en dat van die ‘stiff upper lip’ is ook echt waar. Als je wel eens naar Engeland bent geweest dan zul je het vast allemaal voorbij hebben zien komen.

Maar dit is slechts een kleine opsomming. Wat voor stereotype beeld heb jij van de Engelsen? En klopt dat? Lees onderstaand artikel om te zien wat voor stereotypen er nog meer zijn over de Engelsen.

Zie ook: http://www.nationalstereotype.com/english-stereotypes/

 

Lees ook:Hoe zet je een goede kop thee?
Lees ook:Eén op tien Britse mannen betaalt voor seks
Lees ook:Europese Tournee van U2 weergaloos succes
Lees ook:Stedentrip – Belfast
Lees ook:Het achterwerk van Kate en de zelfcensuur van de tabloids

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>