Stedentrip – Belfast

Mooie bestemming voor een korte herfstvakantie is Belfast. De hoofdstad van Noord-Ierland is bezig aan een opmars als toeristische bestemming.

Naast vernieuwing is er nog volop te genieten van oude sfeervolle aspecten die de roemruchte geschiedenis van Belfast kenmerken.

Erg mooi zijn de Botanische tuinen bij de imposante City Hall. Ook kun je naar de scheepswerf waar ooit de Titanic werd gebouwd en waan je weer even terug in de tijd van de machtige cruiseschepen die in Belfast van stapel liepen.

 Linnenindustrie

Belfast was naast scheepsbouw ook beroemd vanwege haar linnenindustrie en je kunt er alles over zien in het linnenmuseum.

Na een dagje rondstappen in Belfast kun je heerlijk een drankje drinken in een van de vele pubs, waarvan sommige nog gaslicht hebben. Ook is er een enorm aanbod van restaurants waaruit je kunt kiezen. Van Fish & Chips tot Japans, je vind het in Belfast.

Lees ook:Vakantiebestemming Tenby in Wales
Lees ook:Vakantietip – Beamish openluchtmuseum
Lees ook:Museumtip – Buckinghamshire Railway Centre
Lees ook:Hallifax tall ship festival in Belfast
Lees ook:KLM vliegt weer op Belfast

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>