Hoe zet je een goede kop thee?

Als echte Anglofiel moet je natuurlijk weten hoe je een fatsoenlijke kop thee zet. En dan hebben we het niet over een glas met heet water met een zakje vruchtenthee er in. Nee, we hebben het hier over thee zoals de Engelsen ‘m drinken, dus lekker sterk en donker.

Het is echt waar, de (meeste) Engelsen drinken de hele dag door thee. Dat het zetten van een goede kop thee een kunst is, weet je als je wel eens in Engeland bent geweest. Dus geen lauw water en een zakje met donker gruis dat door moet gaan voor theeblaadjes, maar gekookt water en losse theeblaadjes van een goede kwaliteit. En dan maakt het niet uit welke thee je voorkeur heeft: Earl Grey, English Breakfast, Darjeeling, etc. O ja, het gaat trouwens wél over zwarte thee, hoewel een goede groene of witte thee op zijn tijd ook wel kan.

In onderstaand artikel van thee-afficionado Jean lees je precies hoe je de perfecte kop thee moet zetten. Want bij een goede kop thee draait het allemaal om de correcte verhouding water en thee, de juiste temperatuur van het water, een goede theepot, melk, suiker, citroen en hoe lang het allemaal moet trekken.

Theeliefhebbers, doe er je voordeel mee!

Zie: http://www.smittenbybritain.com/guest-post-how-to-make-a-proper-cup-of-tea/

 

Lees ook:Stereotypen over de Engelsen (die ook nog eens waar zijn)
Lees ook:Amerikaanse Lady GaGa drinkt net zoveel thee als Britten
Lees ook:My Little Antique Shop
Lees ook:Geen hoop op overlevenden helicoptercrash
Lees ook:Ontslag acteur na weigering samen te werken met zedendelinquent

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>