EersEerste Wereldoorlog herdacht

Overal in Groot-Brittannië, van Londen tot Glasgow en van Cardiff tot Aberdeen, wordt herdacht dat het vandaag honderd jaar geleden is dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak.

Staatshoofden en andere hoogwaardigheidsbekleders zijn op diverse plaatsen bijeen gekomen om de gevallenen te herdenken. Prins Charles en premier Cameron waren aanwezig bij een dienst in Glasgow en prins William en zijn vrouw Kate waren naar België afgereist voor een ceremonie in Luik. Daar waren ook andere staatshoofden als de Franse president Hollande en de Duitse president Gauck aanwezig. Prins William betoonde eer aan de soldaten die ‘zijn gestorven voor onze vrijheid’.

In GB zal de dag eindigen met een wake bij Westminster Abbey in Londen. Vervolgens zullen overal op het Britse eiland tussen tien en elf uur de lichten uitgaan. Elf uur ’s avonds was het tijdstip waarop de Britten op 4 augustus 1914 de oorlog verklaarden aan Duitsland.

Ruim zeventien miljoen soldaten en burgers zijn omgekomen tussen 1914 en 1918.

Zie ook: http://www.bbc.com/news/uk-28632223

 

Lees ook:Royals bij de Common Wealth Games
Lees ook:Kate en Wills in de VS
Lees ook:Koninklijke premiere The Lovely Bones in Londen
Lees ook:Royal baby viert eerste verjaardag!
Lees ook:The weekend awaits

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>