Kate en Wills in de VS

Prins William en prinses Kate zijn op bezoek in de VS. Drie dagen lang toeren ze langs de Oostkust en gisteren waren ze in New York. Vandaag zal het stel afreizen naar Washington voor een bezoek aan president Obama in het Witte Huis.

De reis van Kate en William maakt deel uit van een van de vele reizen die het stel aflegt om zich goed voor te kunnen bereiden op William’s toekomstige rol als staatshoofd. Zo waren de twee eerder dit jaar al in Australië en gaat William volgend jaar in elk geval nog naar China.

William zal een toespraak houden bij de Wereldbank over de strijd tegen illegale dierenhandel. Hier zal hij ook met president Obama over spreken. De strijd tegen stropen en de handel in wilde dieren is er een die William zeer na aan het hart ligt. Volgens hem is het op de drugs-, wapen-, en mensenhandel na, de meest lucratieve criminele handel ter wereld, die jaarlijks vele tienduizenden dieren het leven kost.

Behalve de officiële bezoeken die het stel plichtmatig moet afleggen, zullen ze ook nog een bezoek brengen aan een NBA basketbalwedstrijd en diverse benefietdiners bijwonen.

Zie ook: http://www.bbc.com/news/uk-30371222

 

Lees ook:EersEerste Wereldoorlog herdacht
Lees ook:Helden ontvangst voor Lockerbie terrorist
Lees ook:Nieuwe Royal baby in april
Lees ook:Start Tour de France in Engeland.
Lees ook:Susan Boyle slaat uitnodiging van president Obama af

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>