Komt er een nieuwe Band Aid

Het Britse tabloid The Sun weet te melden dat Bob Geldof bezig is met het plannen van een nieuw Band Aid project. Het is dit jaar precies dertig jaar geleden dat Geldof bijna alle grote namen uit de Britse popwereld bij elkaar wist te brengen om een single op te nemen ten bate van de hongersnood in Ethiopië.

De Ierse zanger is volgens de geruchten druk doende om wederom diverse grote namen uit de muziekwereld te polsen of zij de komende weken beschikbaar zijn voor een project. Dertig jaar geleden kwamen grootheden uit de popmuziek bij elkaar om de single ‘Do They Know It’s Christmas Time?’ op te nemen. Onder meer Bono van U2, George Michael, Duran Duran, Paul Young, en vele anderen waren op de single te horen. De single werd een absolute bestseller waarmee meer dan 150 miljoen pond werd opgehaald.

Geldof heeft laten weten zeer betrokken te zijn bij de ebola-crisis die West-Afrika momenteel in zijn greep heeft. De kans is dus vrij groot dat als het project van de grond komt hij zich hierop zal gaan richten.

Zie ook: http://nl.wikipedia.org/wiki/Band_Aid

Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=bjQzJAKxTrE

 

Lees ook:Artiesten Band Aid bekend
Lees ook:Simply Red weer bij elkaar voor reünie tour
Lees ook:Muzieknieuws kort
Lees ook:Brits rock- en popmuseum opent deuren
Lees ook:X-Factor winnaar scoort nummer 1 hit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>