Muzieknieuws kort

Hierbij in het kort enkele nieuwtjes uit de muziekwereld die de afgelopen dagen de headlines haalden: Sting de musical ster, de nieuwe Band Aid single en nog meer prijzen voor One Direction.

Wie had het ooit kunnen denken, ex-Police frontman Sting die schittert in een musical. Toch is het echt zo, want Sting zal vanaf volgende maand zes weken lang op Broadway te zien zijn in de musical ‘The Last Ship’.

 Veel moeite zal het hem niet kosten om zich in zijn rol in te leven want hij heeft zelf alle teksten en de muziek voor de musical geschreven. Bovendien is het ook nog eens een semi-autobiografische rol over een verloren zoon die terugkeert naar zijn geboorteplaats Wallsend in noordwest-Engeland.

Bob Geldof zal tevreden zijn over de nieuwe Band Aid single, want ‘Do They Know It’s Christmas?’ staat zowel in de UK als in 62 andere landen op de eerste plaats van de charts. Bono, Ed Sheeran, One Direction, Emile Sande en Ellie Goulding, zijn slechts enkele van de grote namen die op de single te horen zijn. De single is nu alleen nog als download verkrijgbaar, maar vanaf 8 december ligt er ook een fysieke versie in de winkels. De opbrengsten gaan in zijn geheel naar de strijd tegen ebola.

One Direction scoort niet alleen met Band Aid, maar heeft ook nog eens een paar flinke prijzen in de wacht gesleept bij de American Music Awards. Maar liefst drie awards mocht de groep in ontvangst nemen, voor ‘Artists of the year’, ’Album of the year’ en ’Favourite pop/rock album’. De boyband kwam niet alleen hun prijzen ophalen, maar trad ook nog eens op voor een uitzinnig publiek.

Zie ook: http://www.music-news.com/

Lees ook:Winnaars MTV EMA’s
Lees ook:Artiesten Band Aid bekend
Lees ook:MOBO Awards 2014 uitgereikt
Lees ook:Komt er een nieuwe Band Aid
Lees ook:Beste whisky komt uit… Japan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>