Benedict Cumberbatch is ver familielid van koning Richard III

Acteur Benedict Cumberbatch, bekend van onder andere de tv-serie Sherlock en de film The Imitation Game, blijkt van goede komaf te zijn. Hij is namelijk een verre achterneef van de Engelse koning Richard III.

Richard III werd gisteren bijgezet in Leicester Cathedral, nadat zijn overblijfselen enkele jaren geleden bij graafwerkzaamheden waren ontdekt onder een parkeergarage in de Engelse stad. Cumberbatch was aanwezig bij de ceremonie en las een gedicht voor dat speciaal voor de gelegenheid was geschreven door de dichter des vaderlands Carol Ann Duff.

Bizar is het feit dat Cumberbatch binnenkort te zien zal zijn in de rol van Richard in het nieuwe BBC Two drama The Hollow Crown: The War of the Roses. Cumberbatch heeft overigens nog meer interessante familieleden. Bijvoorbeeld de Britse wiskundige Alan Turing, dezelfde man die hij speelt in de film The Imitation Game. 

Bekijk hieronder het moment waarop Cumberbatch het gedicht voorleest https://www.youtube.com/watch?v=38nodTfpro4

Zie ook: http://www.telegraph.co.uk/news/celebritynews/11325421/Benedict-Cumberbatch-and-Richard-III-are-third-cousins.html

 

Lees ook:Benedict Cumberbatch gaat trouwen!
Lees ook:Benedict Cumberbatch wordt vader
Lees ook:Benedict Cumberbatch speelt superheld
Lees ook:Brits succes bij Golden Globes
Lees ook:Oscars: Redmayne-Cumberbatch, Eton vs Harrow

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Benedict Cumberbatch is ver familielid van koning Richard III

 1. Helinda

  Ik wist het wel, he’s the King!

    /   Reply  / 
  1. Gabriella van Karsbergen Auteur

   Hij ziet er wel heel erg koninklijk uit op z’n paard!

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>