Uitreiking BAFTAs live op BBC One

Filmfans opgelet! Vanavond staat BBC One weer in het teken van de Baftas, de Britse tegenhanger van de Oscars. Veel grote namen uit de Britse en internationale filmwereld zullen hun opwachting maken.

Benedict Cumberbatch, Felicity Jones, Keira Knightley, Rosamund Pike en Eddie Redmayne, hopen aan het eind van de avond allemaal een Bafta mee naar huis te kunnen nemen. De avond wordt, zoals de laatste jaren gebruikelijk, gepresenteerd door Stephen Fry. ‘The Grand Budapest Hotel’ is de film met de meeste nominaties, elf maar liefst. ‘Birdman’ en ’The Theory of Everything’ zijn elk genomineerd in tien categorieën. ‘The Imitation Game’, over het kraken van de Duitse Enigma-code, is genomineerd in negen categorieën.

De Baftas zijn vaak een goede graadmeter voor de Oscars, die over twee weken worden uitgereikt. Statistieken laten zien dat de winnaars van een Bafta, twee weken later meestal ook een Oscar in de wacht slepen.

Vanavond vanaf 22 uur, Nederlandse tijd.

Zie ook: http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-30745036

Lees ook:Oscars: Redmayne-Cumberbatch, Eton vs Harrow
Lees ook:Brits succes bij Golden Globes
Lees ook:Britse acteurs gaan op voor Golden Globe
Lees ook:Benedict Cumberbatch wordt vader
Lees ook:Veel Britse Emmy-nominaties

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>