Veel Britse Emmy-nominaties

Een record aan Britse series en acteurs is dit jaar genomineerd voor een Emmy, de Oscar voor televisieseries en documentaires.

Dat de Britten het zo goed doen dit jaar is met name te danken aan series als Sherlock, Downton Abbey en Luther. Acteurs Martin Freeman en Benedict Cumberbatch (Sherlock), Downton Abbey’s Michelle Dockery en Idris Elba (Luther), zijn allemaal genomineerd in de categorie Beste Acteur/Actrice. Daarnaast is actrice Helena Bonham Carter genomineerd voor haar rol als Elizabeth Taylor in Burton and Taylor. Chiwetel Ejiofor is genomineerd voor zijn rol in Dancing on the Edge en Dame Maggie Smith, die we allemaal kennen als Dowager Countess Violet Crawley uit Downton Abbey, is genomineerd in de categorie Beste Bijrol.

De Emmys worden dit jaar uitgereikt op 25 augustus in Los Angeles.

Zie ook: http://www.emmys.com/

Lees ook:Brits succes bij Golden Globes
Lees ook:Maggie Smith: vertrekt ze nu wel of niet uit Downton Abbey
Lees ook:Britse acteurs gaan op voor Golden Globe
Lees ook:Maggie Smith ontvangt Companion of Honour
Lees ook:Oscars: Redmayne-Cumberbatch, Eton vs Harrow

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>