Britse acteurs gaan op voor Golden Globe

Het zou wel eens een goede oogst kunnen worden voor Britse acteurs bij de aanstaande Golden Globes. Deze worden op 11 januari voor de 72e keer gehouden in Beverly Hills, Californië.

Benedict Cumberbatch, Eddie Redmayne, Felicity Jones, Rosamund Pike en David Oyelowo, komen allemaal in aanmerking voor de prestigieuze prijs. Ze zijn allemaal genomineerd in de categorie beste acteur/actrice in een dramafilm. Ralph Fiennes, Helen Mirren en Emily Blunt, zijn genomineerd in de categorie ‘musical or comedy’. Cumberbatch, Redmayne, Jones, Pike en Oyelowo zijn evenals Keira Knightley ook nog eens genomineerd voor een Screen Actors Guild award. Deze prijs wordt over het algemeen gezien als een goede graadmeter voor de Oscars, die in februari worden uitgereikt.

Britse acteurs doen het dus nog steeds goed in Hollywood, ook de jongere generatie zoals Redmayne en Oyelowo, timmeren goed aan de weg. 11 januari zullen we zien of ze hun nominaties zullen weten te verzilveren.

Zie ook: http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-30430965

Lees ook:Uitreiking BAFTAs live op BBC One
Lees ook:Veel Britse Emmy-nominaties
Lees ook:Oscars: Redmayne-Cumberbatch, Eton vs Harrow
Lees ook:Brits succes bij Golden Globes
Lees ook:Toppers van 2014 en 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>