MOBO Awards 2014 uitgereikt

Afgelopen woensdag werden in Londen voor de negentiende keer de MOBO Awards uitgereikt. Het evenement werd gehouden in de SSE Arena en werd gepresenteerd door Mel B. en Sarah-Jane Crawford.

De MOBO Awards, oftewel de ‘Music of Black Origin’ awards bestaan sinds 1996 en worden jaarlijks uitgereikt aan muzikanten van welke etniciteit dan ook die een bijdragen leveren aan het maken van ‘urban music’. Dit jaar werd de show voor het eerst live uitgezonden op ITV2. Muzikanten die optraden waren onder andere Jessie J., Sam Smith, Krept and Kronan en Nicole Scherzinger.

Grote winnaar van de MOBO’s 2014 was soulzanger Sam Smith die met maar liefst vier prijzen naar huis ging, voor ‘Best Male Artist’, ‘Best Album’, ‘Best RnB/Soul Artist’ en ‘Best Song’. Het kon trouwens niet op voor de pas 22-jarige zanger want eerder die dag had hij ook al een Q Award ontvangen voor ‘Best New Act’.

Overige prijzen gingen naar onder andere Jessie J. voor ‘Best Female Act’, Krept and Kronan voor ‘Best Hip Hop Act’, Beyoncé voor ‘Best International Artist’ en Elle Eyre voor ‘Best Newcomer’.

Zie ook: http://www.mobo.com/

 

Lees ook:James Bay wint Critics’ Choice Award 2015
Lees ook:James McAvoy wint Schotse Bafta
Lees ook:Winnaars MTV EMA’s
Lees ook:Maggie Smith ontvangt Companion of Honour
Lees ook:Sterren nemen Beach Boys nummer op voor BBC Music

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>