Maggie Smith ontvangt Companion of Honour

Actrice Maggie Smith, die in Nederland vooral bekendheid geniet vanwege haar rollen in Downton Abbey en de Harry Potter films, heeft uit handen van koningin Elizabeth de Companion of Honour ontvangen.

De Companion of Honour, oftewel de Orde van de Broeders van Eer, is een ridderorde die wordt uitgereikt aan mensen die bijzondere prestaties hebben geleverd op het gebied van kunst, literatuur, muziek, wetenschap, politiek en religie. Smith kreeg de Honour uitgereikt tijdens een plechtigheid op Windsor Castle.

 De Companion of Honour is een van de hoogste Britse onderscheidingen en bestaat sinds 1917. Andere beroemdheden die de prijs eerder in ontvangst hebben mogen nemen zijn onder meer de wetenschapper Stephen Hawking, schilder David Hockney en natuurfilmer Sir David Attenborough. Aan de prijs is geen status verbonden, maar ontvangers mogen wel de titel ’CH’ gebruiken.

Zie ook: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2656862/Queen-makes-Dame-Maggie-Companion-Honour-Actress-given-one-Britains-highest-awards-60-year-career.html

Lees ook:New Year Honours 1 januari uitgereikt
Lees ook:Maggie Smith: vertrekt ze nu wel of niet uit Downton Abbey
Lees ook:James Bay wint Critics’ Choice Award 2015
Lees ook:MOBO Awards 2014 uitgereikt
Lees ook:Éen vrouw, zeventien verschillende accenten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>