200 jaar oude vuurtoren heropend voor publiek

CORNWALL – Na een omvangrijke restauratie is de ‘Lizard Lighthouse’ vanaf 4 april dit jaar weer open voor publiek. De vuurtoren werd ruim 200 jaar geleden gebouwd bij het plaatsje Lizard op het zuidelijkste puntje van Engeland en diende voor de schepen die de Atlantishce Oceaan bevoeren.

Foto: Alvaro in wikipedia, licentie GNU free documentation

 

Geschiedenis Lizard Lighthouse

In 1619 werd de vuurtoren als prive-onderneming gebouwd om later, in 1752, op te gaan in ‘Trinity House’. Het licht ging iedere 3 seconden aan als baken voor de schepen. In de machinekamer van ‘Trinity House’ was een bezoekerscentrum ingericht, maar door de jaren heen raakte het gebouw in verval. Doordat er geld werd gesponsord door een loterij kon er voor 700.000 pond gerestaureerd worden en is de vuurtoren nu weer in nieuwstaat open voor bezoekers.

 

 

 

Kaart met daarop Lizard waar de vuurtoren is gevestigd. In de buurt zijn nog veel meer mooie historische plekjes te bezoeken.

Link met bezoekersinformatie en openingstijden

Website Trinity House

Lees ook:Strand met vuurtoren in de verkoop
Lees ook:Vakantiehuis van schrijfster Agatha Cristie opent deuren voor publiek
Lees ook:Historisch Jachtvliegtuig onder de hamer
Lees ook:Blaise Castle
Lees ook:Blakesley Hall in Yardley

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>