Blaise Castle

Blaise Castle is een 18e eeuws landhuis met bijbehorende gronden. Het ligt bij Henbury in Bristol. Blaise Castle werd weleens beschreven als de fijnste plek in Engeland.

Geschiedenis

Oude resten van het kasteel tonen aan dat de eerste bewoners waarschijnlijk Neolitische boeren waren en er is ook bewijs voor bewoning in de Bronstijd en de ijzertijd. Ook de Romeinen moeten hier geleefd hebben getuige de archeologische vondsten. Het landgoed is sinds 1982 een nationaal monument. Na de Anglo-Saksische invasie werd het landgoed geschonken aan de Bisschop van Worcester.

Blaise Castle House

In de periode 1796-1798 werd het Blaise Castle House gebouwd in opdracht van de bankier John Harford. Het ontwerp is van William Paty. In 1805-1806 werd een serre aangebouwd en in 1832-1833 werd de fotokamer gerealiseerd. In deze fotokamer bevinden zich nu schilderijen van het Bristol City Museum and Art Gallery Harford liet eveneens huisjes bouwen voor het personeel in 1811.

Het Kasteel

Op een heuvel bij het landgoed staat een klein kasteel dat uitkijkt op Bristol. Op een heldere dag kun je kijken tot aan South Wales. De architect van Blaise Castle was Robert Mylne en het is gebouwd in 1766.

Het landgoed

Het hele landgoed is open voor publiek en het kasteel is meestal open op zondag.middag.

Bron: wikipedia,

Interessante site(s):

uk.allepaginas

Lees ook:Cardiff Castle
Lees ook:Aberystwyth Castle
Lees ook:Bristol Museum & Art Gallery
Lees ook:Hurst Castle
Lees ook:Durham Castle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>