Strand met vuurtoren in de verkoop

CORNWALL – Een van de meest geliefde stranden van Cornwall wordt later dit jaar geveild. Het gaat om Upton towans Beach en de bijbehorende vuurtoren die daar op een eilandje voor de kust ligt. Volgens velen is dit strand de inspiratie geweest voor het boek ‘To The Lighthouse’ van Virginia Woolf. Het strand was eerder gekocht door Dennis Arbon die daarmee voorkwam dat projectontwikkelaars het strand zouden vernielen ten gunste van lelijke bouwwerken en daarmee voorgoed een uniek stukje Cornwall zouden verpesten.

Toeristische attractie

Toeristen uit alle landen van de wereld komen naar Cornwall en dan speciaal naar dit strand om met eigen ogen de inspiratiebron van Virginia Woolf te zien en om foto’s te nemen van de vuurtoren ‘Godrevy’s Lighthouse’.

Dennis Arbon heeft nu het strand cadeau gedaan aan het Hall of Cornwall theater met als doel dat zij het kunnen benutten om geld binnen te halen voor het theater als dat nodig mocht zijn.

Veiling

De veiling wordt georganiseerd door veilinghuis Colliers CRE in Londen en start bij 50.000 pond.

Bron: bbc news

Link:

Cornwall vuurtorens

Lees ook:200 jaar oude vuurtoren heropend voor publiek
Lees ook:Het Minack Theater in Porthcurno, Cornwall
Lees ook:Ron Dennis neemt afscheid bij McLaren
Lees ook:Vakantiebestemming – Eastbourne East Sussex
Lees ook:Surfkampioenen gaan op kustpatrouille

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>