Varen in het Lake District

Als je wel eens in het Lake District in Cumbria bent geweest dan weet je hoe mooi het daar is. En zeker als je van wandelen of watersport houdt, kun je hier je hart ophalen. Klimmen, wandelen, fietsen, paardrijden, zeilen, roeien, er is van alles te doen op sportief gebied. En doe je het liever wat rustiger aan, dan huur je toch gewoon een motorbootje!

Het Lake District is een toeristische trekpleister van jewelste. Hordes toeristen trekken er naar toe om te genieten van het natuurschoon en de vele activiteiten. Dat kan in de omliggende heuvels, maar uiteraard ook op en rondom een van de vele meren die het Lake District rijk is.

Er zijn zo’n zestien meren in het Lake District, waarvan Lake Windermere uiteraard het grootst en het bekendst is. Daarnaast heb je onder andere nog Ullswater, Grasmere, Derwentwater en Coniston. Als je de grote massa wilt ontlopen dan kies je niet voor Windermere, maar voor bijvoorbeeld Lake Coniston, een meer dat een stuk kleiner is maar daardoor ook een stuk rustiger. En het is er zeker niet minder mooi op en rond Coniston.

Lake Coniston maakt deel uit van de zogenaamde ‘South Lakes’ waaronder ook Lake Windermere valt. Je kunt er een boot huren of bijvoorbeeld een zeilcursus volgen. De omliggende omgeving kent toeristische trekpleisters als het John Ruskin Museum, gewijd aan de beroemde Britse filosoof John Ruskin, het Lakeland Motor Museum en ‘Old Man’, een berg van 803 meter hoog.

Coniston Water is ook bekend van een nogal lugubere gebeurtenis die plaatsvond in januari 1967 toen de Britse snelheidsduivel Donald Campbell er verongelukte in een poging een snelheidsrecord te vestigen met zijn speedboat ‘Bluebird’. Pas in 2001 werden zijn resten en die van zijn boot opgevist. In het Lakeland Motor Museum en in het John Ruskin Museum zijn er tentoonstellingen over Campbell en Bluebird te zien.

Genoeg te doen en te ontdekken dus in de omgeving van Coniston Water en zeker de moeite waard om eens te gaan bekijken.

Zie ook: http://www.lakedistrict.gov.uk/visiting/placestogo/conistonboatingcentre

Zie ook:  http://www.lakedistrict.gov.uk/visiting/thingstodo/water

Lees ook:Holbeck Ghyll hotel Cumbria
Lees ook:The Scafell Hotel in het Lake District
Lees ook:Vakantietip – Autorondreis door Lake District en Coutryside
Lees ook:Jasper the dog gevonden na social media campagne
Lees ook:Het Virginina Meer in Surrey

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>