Jasper the dog gevonden na social media campagne

Border Collie Jasper, die was verdwenen na een wandeling met zijn baasje in het Lake District, is weer gevonden dankzij een intensieve zoektocht én een social media campagne. Binnen de kortste keren ging ‘#FindJasper’ viral en bracht vele mensen op de been die hielpen Jasper te vinden.

Baasje Adam Nolan ging afgelopen zondag samen met Jasper een eind wandelen in de bergen rond het Lake District toen de hond plotseling verdween. Na de halve dag zonder succes te hebben gezocht besloot Adam een oproep te doen via social media en binnen de kortste keren ging #FindJasper viral. Om zeven uur ‘s avonds was er al £25,000 opgehaald voor de reddingsactie. De plaatselijke bevolking zocht intensief mee en ook de Wasdale Mountain Rescue die inmiddels was ingeschakeld. Uiteindelijk werd Jasper donderdagnacht gevonden. Adam Nolan liet op Facebook weten dat hij dolgelukkig was dat zijn beste vriend Jasper veilig en wel terug was.

 Wat er precies is gebeurd met de Border Collie zal wel nooit duidelijk worden maar de hond heeft aan zijn avontuur gelukkig geen ernstige verwondingen overgehouden. Volgens zijn baasje waren alleen zijn voeten geschaafd en was hij volkomen uitgeput.

Zie ook: http://www.newsandstar.co.uk/news/missing-dog-jasper-found-after-major-social-media-campaign-1.1173072

Lees ook:The Scafell Hotel in het Lake District
Lees ook:Hond met koffer achtergelaten op Schots station
Lees ook:Hond gered met opblaasbare loopplank
Lees ook:Holbeck Ghyll hotel Cumbria
Lees ook:Het achterwerk van Kate en de zelfcensuur van de tabloids

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>