Vakantietip – Autorondreis door Lake District en Coutryside

Deze schitterende autorondreis voert je langs drie van de mooiste gebieden in Noord-Engeland zodat je verzekerd bent van een geslaagde vakantie. De rit in Engeland begint bij de historische Hadrian’s Wall en rijdt via het Lake District en de Yorkshire Dales naar de gezellige stad York. In het programma is de bootreis van IJmuiden naar Newcastle aangenomen als startpunt.

Dag 1:

Op de eerste dag ben je aangekomen in de omgeving van Hexam bij Hadrian’s Wall voor twee overnachtingen. De afstand vanaf de ferry in Newcastle naar Hexham is ca. 50 km en vanaf de ferry in Hull naar Hexham ca. 215 km. Wij kozen dus voor Newcastle.

Dag 2:

Bezoek aan Hadrian’s Wall. Deze bijzondere muur werd bijna 2000 jaar geleden gebouwd door de Romeinen om de Schotten buiten te houden. De resten van deze historische muur zijn vandaag de dag nog zichtbaar en leveren fraaie plaatjes op te midden van de groene heuvels. Langs de muur kun je dan ook mooie wandelingen maken.

Dag 3:

Op de derde dag rijden we naar het Lake District voor twee overnachtingen. Het landschap van het Lake District inspireert al jaren vele kunstenaars en schrijvers. Zo zijn de verhalen over Peter Rabbit van Beatrix Potter onlosmakelijk verbonden met dit gebied. Een bezoek aan de ‘World of Beatrix Potter’ is leuk voor jong én oud! Afstand Hexham-Windermere ca. 130 km.

Dag 4:

De vierde dag staat in het teken van Het Lake District en dit gebied leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen, maar je kunt er ook een boottocht maken op Lake Windermere of toeren langs de pittoreske dorpjes.

Dag 5:

Op de vijfde dag gaan we via de Yorkshire Dales naar (de omgeving van) York voor twee overnachtingen. De Dales zijn een lust voor het oog met de vele groene valleien, heidevelden, watervallen en witte kalksteenheuvels. Afstand Windermere-York ca. 150 km

Dag 6:

Op de zesde dag brengen we een bezoek aan York. In York kun je de schitterende cultuur en winkelen moeiteloos met elkaar combineren. De imposante kathedraal, de York Minster, in het midden van de stad moet je zeker gezien hebben, evenals het smalle middeleeuwse straatje The Shambles. In York vindt je mooie tearooms en leuke speciaalzaakjes zoals de Teddy Bear Shop!

Dag 7:

De zevende dag betekent het einde van deze rondreis. Dan weer op eigen gelegenheid naar de boot in Newcastle of Hull. Afstand York-Newcastle ca. 150 km en York-Hull ca. 60 km.

Zelf ook deze reis maken?

Kijk voor meer informatie en arrangementen op de site en beleef deze avontuurlijke reis zelf.

Links

Overtochten en reisinformatie

Lees ook:The Scafell Hotel in het Lake District
Lees ook:Hadrian’s Wall
Lees ook:Holbeck Ghyll hotel Cumbria
Lees ook:North East England uitgeroepen tot favoriete regio
Lees ook:Varen in het Lake District

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>