Het Minack Theater in Porthcurno, Cornwall

Het Minack Theater is een openluchttheater dat is gebouwd boven een rotsachtige klif nabij Porthcurno, 4 mijl ten zuidoosten van Land’s End in Cornwall. Het Minack theater was een idee van Miss Rowena Cade, die woonde in Minack House met uitzicht over de baai van Porthcurno.

In 1929 had een lokaal theatergezelschap een stuk van Shakespeare opgevoerd in een naburig dorp en het gezelschap was bezig met de repetities voor het volgende stuk, ‘The Tempest’, toen miss Cade haar tuin beschikbaar stelde om het stuk op te voeren. De ligging van de tuin was perfect met het zicht op de baai.

In 1932 werd het stuk,’The Tempest’, in de tuin opgevoerd en was een groot succes. De bezoekers zaten op tuinstoelen en ander meubilair wat uit het huis van Miss Cade was gehaald. Miss Cade besloot naar aanleiding van het succes een meer definitief theater te realiseren waar ieder jaar voorstellingen opgevoerd konden worden. Het theater is er nog steeds en wordt tussen juni en september nog regelmatig gebruikt. Rowena Cade heeft haar hele leven gewijd aan het theater en overleed op 26 maart 1983 op 89-jarige leeftijd.

In 2007 bestond het Minack theater 75 jaar en dit werd gevierd met de opvoering van ‘The Tempest’ onder regie van Simon Taylor en uitgevoerd door spelers van het Winchester College.

Bronnen:

website Minack Theatre

foto: Wikipedia publiek domein

Links:

website Minack Theater

uk.allepaginas

reisadvies

Lees ook:Camping Lower Treave in Cornwall
Lees ook:Actrice Wendy Richard, (‘Eastenders’) overleden
Lees ook:Gigantisch ‘sinkhole’ in voortuin
Lees ook:Coldplay geeft gratis album weg
Lees ook:Brits Koningshuis 5x goekoper dan Nederlandse

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>