Gigantisch ‘sinkhole’ in voortuin

Bewoners van een huis in het Engelse stadje Upper Basildon, vlakbij Reading, zijn zich rot geschrokken toen zij een enorm gat in hun voortuin ontdekten. Het zogenaamde ‘sinkhole’ ontstond op 5 december en blijft maar groter worden.

Het gat is inmiddels tien meter breed en vijf meter diep. Bewoonster Sarah Jenkins laat weten dat het gat ook steeds groter wordt. De enige manier waarop zij en haar familie hun huis nog in kunnen is via de tuin van de buren. ‘Het gat heeft een flink stuk van onze oprit en tuin opgeslokt, dus het is zeer gevaarlijk. Het is absoluut verschrikkelijk om zo te moeten leven,’ zegt de angstige vrouw.

 Waarschijnlijk is het gat ontstaan vanwege het feit dat er tunnels onder de plek lopen waar het huis staat. Deze tunnels maken deel uit van een oude baksteenfabriek uit de negentiende eeuw. De tunnels zijn gelegen op zo’n zestien meter onder het huidige straatniveau. Begin dit jaar was er ook al een gat ontstaan in de tuin van de familie, maar dat gat was aanzienlijk kleiner. Mevrouw Jenkins heeft ondertussen alvast een schadeclaim ingediend bij haar verzekering.

Zie ook: http://nl.wikipedia.org/wiki/Zinkgat

Lees ook:Scheidsrechter dodelijk geraakt tijdens cricketwedstrijd
Lees ook:Het Minack Theater in Porthcurno, Cornwall
Lees ook:Vermoord meisje was slachtoffer Internetdate
Lees ook:Top Gear presentator wil LEGO huis bouwen
Lees ook:Zeven doden bij aanslag op Nederlandse Koninklijke familie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>