Archeologen vinden oudste sporen bewoning in Schotland

BIGGAR – Archeologen hebben bij Biggar in het Schotse Lanarkshire bewijzen gevonden voor de oudste bewoners van Schotland tot nu toe. In een geploegd veld werden diverse pijlpunten en flint stones blootgelegd die als gereedschappen gediend moeten hebben voor bewoners zo’n 14 duizend jaar geleden. De pijlpunten zijn vergelijkbaar met vondsten in Nederland en Duitsland en als ze inderdaad uit dezelfde tijd stammen is het tijdstip van bewoning in Schotland met ongeveer 4000 jaar vervroegd.

Tot nu toe waren de oudste sporen van bewoning in Schotland gevonden rond Edinburgh en die gingen 8000 jaar terug. De nieuwe vondst zou het noordelijkste en oudste spoor van bewoning in het Verenigd Koninkrijk betekenen.

De resultaten van de opgravingen zijn gepubliceerd in het Archaeology Magazine en zijn mede gefinancierd door Historic Scotland.

Bron: bbc news

Lees ook:Vijfde lichaamsdeel gevonden van vermoorde man
Lees ook:Kinderen vinden baby in plastic tas
Lees ook:Vakantiebestemming – Eastbourne East Sussex
Lees ook:Drie dode baby’s gevonden in woning
Lees ook:Schots onafhankelijkheidsreferendum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>