Anglicaanse kerk kiest voor vrouwelijke bisschoppen

Na jaren van discusssies kwam er dan gisteren eindelijk duidelijkheid: vrouwen mogen vanaf nu bisschop worden in de Anglicaanse kerk. En de ontwikkelingen gaan zo snel dat er misschien zelfs voor Kerst nog een vrouwelijke bisschop wordt benoemd.

Van de 480 stemgerechtigden waren er slechts dertig die tegen stemden. De overgrote meerderheid lijkt dus niet langer problemen te hebben met een grotere rol van vrouwen in de Church of England. Volgens bronnen is het zelfs zo dat er al volgend jaar rond Pasen een vrouwelijke bisschop in de House of Lords kan zitten.

Momenteel zijn er vijf kandidaten die in aanmerking komen om de eerste vrouwelijke bisschop van de Anglicaanse kerk te worden. Volgens de aartsbisschop van Canterbury, Justin Welby, zal binnen tien tot vijftien jaar de helft van alle bisschoppen binnen de Anglicaanse kerk uit vrouwen bestaan.

Zie ook: http://www.theguardian.com/world/2014/nov/17/church-england-female-bishops-women

Lees ook:Vrouwelijk bischop voor de Church of England
Lees ook:Church of England benoemt eerste vrouwelijke bisschop
Lees ook:Britten zijn de lelijkste mensen op aarde
Lees ook:Verzet tegen bordelen op Spelen Engeland in 2012
Lees ook:Big Brother-bewoners al binnen 3 uur uit de kleren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>