Church of England benoemt eerste vrouwelijke bisschop

De Church of England heeft geschiedenis geschreven door vandaag de eerste vrouwelijke bisschop te benoemen. Precies een maand nadat de kerk er mee had ingestemd om ook vrouwen tot het hoogste ambt toe te laten, is Libby Lane benoemd tot bisschop van Stockport.

 De vacature voor bisschop van Stockport stond al sinds afgelopen mei open. Door de benoeming komt er een eind aan het eeuwenlange mannelijke leiderschap van de kerk. De nieuwe bisschop heeft laten weten dat het ‘een gedenkwaardige dag is voor mij en een historische dag voor de Kerk’. De benoeming van de nieuwe bisschop is goedgekeurd door Koningin Elizabeth.

Mevrouw Lane zal op 26 januari aanstaande worden ingewijd als de achtste bisschop van Stockport tijdens een ceremonie in
York Minster. De eerste vrouwelijke priesters werden benoemd in 1994, maar tot vandaag was het hoogste ambt in de Church of England niet toegankelijk voor vrouwen. In Schotland, Wales en Noord-Ierland was het al eerder mogelijk voor vrouwen om bisschop te worden hoewel er tot op de dag van vandaag nog geen vrouw is benoemd.

Zie ook: http://www.bbc.com/news/uk-30510137

Lees ook:Vrouwelijk bischop voor de Church of England
Lees ook:Anglicaanse kerk kiest voor vrouwelijke bisschoppen
Lees ook:Nieuwe premier voor Schotland
Lees ook:Homohuwelijk nu ook in Schotland toegestaan
Lees ook:Britse bisschop en Holocaust-ontkenner Williamson wacht uitzetting

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>