Vrouwelijk bischop voor de Church of England

De kogel is door de kerk: de Church of England zal vandaag naar verwachting een wet goedkeuren die vrouwen in staat stelt om bisschop te worden. Het besluit komt twintig jaar nadat de eerste vrouwelijke priesters werden benoemd.

De Anglican General Synod komt vandaag bijeen in Londen om over het voorstel te stemmen. Als het voorstel er inderdaad doorkomt dan zal volgend jaar de eerste vrouwelijke bisschop al worden benoemd in Southwell. Maar ook in Nottingham, Gloucester, Oxford en Newcastle, zijn vacatures. De discussie vrouwelijke bisschoppen speelt al vele jaren een belangrijke rol in religieuze kringen. De eerste vrouwen in de Anglicaanse kerk werden in 1994 benoemd. Zij vormen nu ongeveer een derde van de geestelijken in de Church of England.

 Twee jaar geleden werd er ook al gestemd over de benoeming van vrouwelijke bisschoppen, maar toen werd het voorstel nog afgewezen. Naar verwachting zal dat vandaag niet gebeuren en zullen we volgend jaar de eerste vrouwelijk bisschop kunnen aanschouwen.

Zie ook: https://www.churchofengland.org/

Lees ook:Church of England benoemt eerste vrouwelijke bisschop
Lees ook:Anglicaanse kerk kiest voor vrouwelijke bisschoppen
Lees ook:All Hallows by the Tower in Londen
Lees ook:Nieuwe premier voor Schotland
Lees ook:De heks van Dunstable Priory

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>