Ook de UK wint Emmys

Niet alleen de Nederlandse actrice Bianca Krijgsman viel het afgelopen weekend in de prijzen bij de International Emmy Awards. Ook drie Britse programma’s wisten een award in de wacht te slepen.

 Cult thriller Utopia won het van het misdaaddrama The Tunnel en twee series uit Chili en Japan. Opmerkelijk, omdat Utopia door Channel 4, de zender die de serie uitzond, al na twee seizoenen werd gecanceld. De serie werd meteen in het eerste seizoen al overladen met kritiek vanwege een zeer geweldadige scene met een schietpartij op een basisschool. Ondanks alle kritiek echter, zal HBO in Amerika een remake van de serie gaan maken.

De Emmy voor ‘Beste Acteur’ ging naar Stephen Dillane voor zijn rol in The Tunnel. De derde prijs die de Britten in de wacht wisten te slepen was een Emmy voor de documentaireserie Educating Yorkshire over het reilen en zeilen op een middelbare school in West-Yorkshire. Het programma werd gepresenteerd door Matt Lucas, de ene helft van het komische duo uit Little Britain.

Zie ook: http://www.iemmys.tv/

 

 

Lees ook:Brits succes bij Golden Globes
Lees ook:Stephen Fry in alle staten
Lees ook:Uitreiking BAFTAs live op BBC One
Lees ook:James McAvoy wint Schotse Bafta
Lees ook:‘Pride’ wint prijs Beste Film

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>